Om Hemsidan

www.falubilder.se -
Ägare: Erik Westling .

Erik har ytterligare en hemsida "www.westlings.net" Där ligger bilder från några uppdrag och bilder med olika teman.

Tillbaka till börjanAdresser

www.falubilder.se.
c/o Erik Westling
Herrhagsvägen 7B

791 75 Falun

Telefon: 0705-200 373. e-post: info@falubilder.se

Tillbaka till börjanTa kontakt med Erik Westling, Adress och telefon, se ovan.

För alla bilder gäller © Erik Westling

Tillbaka till börjanSyftet


Ofta när man i någon förening, en grupp eller inom en familj börjar prata om hur det såg ut förr i tiden kan fantasin skena iväg. Någon kan påstå "Då var det gårdar här eller gårdar där och vägen den gick i skogsbrynet". Det är lätt att bli oense om hur det egentligen var.

Finns en bild att diskutera kring så kan man bli mer konkret. Har själv bott i Bjursås sedan 1977. Det som då var ett "ganska" öppet landskap har med åren växt igen. Vägar har breddats och nybyggnation har skett. Samt naturligtvis, byggnader, stugor och lador, har murknat och är på väg att försvinna.

Syftet med falubilder.se är att skapa en sajt som innehåller nytagna bilder från hela Falu kommun. Förhoppningsvis ska bilderna underlätta diskussitioner om hur det såg ut förr.

I en första omgång så är bilderna tagna från "genomfarten". Börjar och/eller slutar med en ortsskylt. Postlådor och anslagstavlor är också viktiga motiv. Är inte ute efter att ha alla gårdar med, men i en liten by kanske det inte går att undvika
Det har blivit nånga bilder på just postlådor och anslagstavlor. Vill motivera det, med att båda förekomsterna är viktiga för dagens medborgare ute i byarna.

Behovet kanske minskar, om 20 år kan det kanske vara så att postlådorna har försvunnit - Nja - Inte riktigt, mång av oss (er) vill förmodligen ha något nära ställe att hämta dagens tidning.

Ett annat motiv som har blivit intressant - Det är byns samlingslokal eller -lokaler. Lokalerna kan vara: Nedlagda skolor, Missionshus eller andra föreningslokaler. I en by finns ett Missionshus med en säregen historia.

Funderar på att lägga in lite textsida om byarna eller försöka hitta länkar och referera till sådana till sådana sidor. Byföreningar och liknande - HÖR AV ER! - Ni kan få en länk till er sida!

Tillbaka till början
Återhopp till Startsidan